Vipassana meditatie

Vipassanameditatie is een Boeddhistische vorm van meditatie. Het wordt ook wel ‘inzichtsmeditatie’ genoemd. Het is een methode van zelfobservatie, die je meer inzicht geeft in de patronen van je geest en je helpt meer in het nu te leven. Regelmatige beoefening van vipassana helpt die patronen geleidelijk op te lossen.

14-04-2018

En: het taboe is eraf Het aantal burn-outs is fors gestegen. 15 procent van de Nederlandse vrouwen zegt een burn-out te hebben of te hebben gehad. Twee jaar geleden was dit nog 9,4 procent. Het aantal opgebrande of overspannen mannen steeg in diezelfde periode van 6 naar 9 procent. Door Jonathan Witteveen Volkskrant november 2017

In of uit verbinding

Verbinding, maar wat is dit eigenlijk? In relatie staan, je verhouden tot iets of iemand. Dat betekent dat je continu in verbinding staat met alles. En toch zit er een verschil in de mate van verbinding die je voelt. Met de ene persoon voel je een dieper contact dan met de ander. En je verbindt je volledig met de ene activiteit of situatie terwijl je in een andere wel meedoet maar er niet volledig bij bent. Waar zit dit verschil in? In jouw keuze!

19-05-2017
Het loslaten van angst

De kern van ontwikkelen is loslaten, je ontdoen van beperkende overtuigingen. Je hoeft niks te veranderen of te verbeteren aan jezelf, zet alleen wat vaker vraagtekens bij wat je geleerd hebt. Je hebt als kind namelijk geleerd bepaalde dingen te geloven die inmiddels niet meer van toepassing zijn.

19-05-2017

 

Mindfulness Centrum Heuvelrug Veenendaal

06 104 90 202
06 481 82 478
info@mindfulnesscentrumheuvelrug.nl

Trainingslocatie    

Stationsstraat 51G (1e ver)
3905JH, Veenendaal