Recovery

In of uit verbinding

In of uit verbinding

Verbinding, maar wat is dit eigenlijk? In relatie staan, je verhouden tot iets of iemand. Dat betekent dat je continu in verbinding staat met alles. En toch zit er een verschil in de mate van verbinding die je voelt. Met de ene persoon voel je een dieper contact dan met de ander. En je verbindt je volledig met de ene activiteit of situatie terwijl je in een andere wel meedoet maar er niet volledig bij bent. Waar zit dit verschil in? In jouw keuze!

Keuze

Het is de keuze tussen volledig ja zeggen tegen iets of iemand of een voorbehoud hebben, ‘ja, maar…’. Hierin creëer je een innerlijk conflict, waarbij je voelen, denken en doen niet in overeenstemming zijn. Je zegt ja, maar er is iets dat je terughoudt, waardoor je je niet volledig verbindt. Het terughoudende zit vaak in gedachten als ‘kan of mag dit wel, ik vind er iets van, wat denkt mijn omgeving ervan’ etc. Als je dit onderzoekt zit er altijd een oordeel onder. En dit oordeel zet je tussen jou en de ander (of je ervaring) in, waardoor je uit verbinding gaat.

Dit voelt helemaal niet fijn, en toch kies je hier vaak (onbewust) voor vanuit oude patronen. Als je ervoor open staat dit te onderzoeken kan je het oordeel loslaten en is er weer verbinding, dan stroomt het weer.

Geluk of gelijk

Wat ik zo fijn vind is dat ik er zelf invloed op heb, het vraagt alleen om bewustzijn. Dus als ik me bij iemand of in een situatie niet goed voel, vraag ik me af of ik gekozen heb voor verbinding of onbewust ergens nee tegen heb gezegd. Ik kan dan kiezen mijn oordeel los te laten en me alsnog te verbinden. Of niet en dan wil ik vaak aan mijn ‘gelijk’ vasthouden, het is mijn keuze: gelijk hebben of gelukkig zijn.

19-05-2017

 

Mindfulness Centrum Heuvelrug Veenendaal

06 104 90 202
06 481 82 478
info@mindfulnesscentrumheuvelrug.nl

Trainingslocatie    

Stationsstraat 51G (1e ver)
3905JH, Veenendaal